Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις με drones κοντά στο αεροδρόμιο Λειψίας-Χάλε, δηλώνοντας ότι «θα το πληρώσετε».

Ο Μερτς τόνισε ότι η Γερμανία δέχεται πλέον «χειροπιαστές απειλές» και ότι ο εντοπισμός νέου drone «δείχνει ότι η Γερμανία έχει μπει σαφώς στο στόχαστρο των υβριδικών επιθέσεων». Όπως ανέφερε, οι δράστες «αποδέχονται αδίστακτα ότι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές, τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους».

Παράλληλα, ο καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι «Η Γερμανία παραμένει μια ασφαλής χώρα», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας των πολιτών και των κρίσιμων υποδομών.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, υπογράμμισε: «Θέλουμε να αναζωογονήσουμε την οικονομία μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας», ενώ για την κλιματική αλλαγή τόνισε πως «Πρέπει να προσαρμοστούμε στα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Την ίδια ώρα, ακτιβιστές της Greenpeace πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αναρτώντας πανό με το σύνθημα «Μερτς, σβήσε τη φωτιά», με αφορμή τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ