Την στήριξή του στην δεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εξέφρασε σήμερα ο Ελον Μασκ, παρεμβαίνοντας στη γερμανική πολιτική σκηνή, καθώς προχώρησε στην αναπαραγωγή  ανάρτησης ενός άλλου λογαριασμού στην πλατφόρμα Χ, με την οποία ο συντάκτης της εξαπέλυε επίθεση στη διαχείριση της μετανάστευσης από το Βερολίνο.

Το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία και την Έσση στις 8 Οκτωβρίου αλλά και στην Ευρώπη αλλά και των ευρωεκλογών.

Η ανάρτηση την οποία αναπαρήγαγε ο Μασκ προερχόταν στοπ γνωστό λογαριασμό του  «Radio Genoa», το οποίο με συνεχείς αναρτήσεις του κατακρίνει την παράνοια της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Το «Radio Genoa»,  επικρίνει το γερμανικό κράτος επειδή χρηματοδοτεί οργανώσεις που μεταφέρουν  μετανάστες  από τη βόρεια Αφρική προς την Ιταλία.

Ο Μασκ, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχοντας περιουσία περίπου 250 δισ. δολαρίων και είναι ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της εταιρείας διαστημικών αποστολών SpaceX, εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στην πολιτική το τελευταίο διάστημα.

Την Πέμπτη επισκέφθηκε τα σύνορα με το Μεξικό στο Τέξας και συναντήθηκε με ντόπιους πολιτικούς και αστυνομικούς για να αποκτήσει, μια αφιλτράριστη άποψη της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να περνούν στις ΗΠΑ.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Γερμανίας επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι στηρίζει οικονομικά τρεις γερμανικές μη «κυβερνητικές οργανώσεις» που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και συχνά μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία.

Η είδηση εξόργισε την κυβέρνηση της Ιταλίας, που αντιμετωπίζει μια κατακόρυφη αύξηση των αποβατικών επιχειρήσεων μεταναστών αφότου ανέλαβε την εξουσία, πριν από έναν χρόνο.

«Οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό;» διερωτήθηκε ο Μασκ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ