Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο χρειάζεται ακόμη περισσότερα στρατιωτικά αεροσκάφη για την πολεμική του προσπάθεια και μάλιστα δε δίστασε να ζητήσει τα επιθετικά αεροσκάφη A-10 για να υποστηρίζουν  το πεζικό αλλά και αεροσκάφη που θα μπορούσαν να εκτοξεύουν μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους κρουζ!

Ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκι παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

«Θέλω να μιλήσω για τα Α-10 ως μια εκδοχή εάν μας τα δώσουν… δεν πρόκειται για μια νέα μηχανή, αλλά μια αξιόπιστη μηχανή που έχει δοκιμασθεί σε πολλούς πολέμους και η οποία διαθέτει ένα ευρύ οπλοστάσιο για να καταστρέφει χερσαίους στόχους και να βοηθά το πεζικό», δήλωσε ο 58χρονος.

Το A-10 Thunderbolt είναι ένα υποηχητικό επιθετικό αεροσκάφος που παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και βρίσκεται στην υπηρεσία από τη δεκαετία του 1970.

Η έκκληση του Σίρσκι για περισσότερα αεροσκάφη έρχεται την ώρα που ένα σημαντικό νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο καθυστερεί λόγω εσωτερικής διαμάχης μεταξύ των νομοθετών.

Ο Σίρσκι δήλωσε ότι τα A-10 θα παρέχουν κρίσιμη υποστήριξη στις χερσαίες δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να καταλάβουν την πρωτοβουλία απέναντι σε έναν καλά εξοπλισμένο εχθρό. «Είναι για την καταστροφή χερσαίων στόχων: τανκς, πυροβολικό … οτιδήποτε αντιτίθεται στο πεζικό», είπε.

Ο Σίρσκι πρόσθεσε ότι τα επιθετικά ελικόπτερα όπως τα AH-64 Apache και AH-1 Super Cobra, όπως επίσης και τα UH-60 Black Hawk, μπορούν επίσης να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ