Έρχεται πόλεμος ΗΠΑ με το Ιράν; Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν  οι τελευταίες εκτιμήσεις  των αναλυτών καθώς η συγκέντρωση των αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη Μέση ανατολή είναι πρωτοφανής.

Εάν συμβεί αυτό τότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει  «καταφέρει»  το τρία στα τρία: Ουκρανία, Ισραήλ-Χαμάς και τώρα Ιράν ενώ το μόνο που θα λείπει θα είναι μια εισβολή τη Κίνας στην Ταϊβάν για να έρθει και η απόλυτη καταστροφή.

Η δύναμη που έχουν συγκεντρώσει οι ΗΠΑ ανέρχεται τώρα σε δύο αεροπλανοφόρα το USS Gerald Ford το οποίο βρίσκεται δυτικά της Κύπρου, το  USS (IKE) Dwight D. Eisenhower  το οποίο πλέει στον Ατλαντικό με τελικό προορισμό στην διακεκαυμένη ζώνη του Κόλπου, 11 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, 4 καταδρομικά κλάσης Ticonderoga, τρία σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων  τα USS Bataan (LHD-5), USS Carter και Hall (LSD-50) τα οποία μεταφέρουν περί τους 2.500 Πεζοναύτες της 26ης εκστρατευτικής μονάδας,.

Η  δύναμη αυτή θα συναντηθεί εν πλω με το σκάφος  USS Mesa Verde (LPD-19) το οποίο θα αποπλεύσει από την Ισπανία όπου βρισκόταν για περιοδική συντήρηση.

Παράλληλα οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει συστήματα THAAD και Patriot, μαχητικά αεροσκάφη F-16, F-22 και A-10 και στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B και B-52.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Ταξίαρχο  Patrick S. Ryder οι ιρανικές οργανώσεις προχωρούν σε επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να απαντήσουν δυναμικά εάν οι προκλήσεις αυτές συνεχιστούν.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου:

«Από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού δέχθηκαν επίθεση τουλάχιστον δέκα ξεχωριστές φορές στο Ιράκ και τρεις διαφορετικές φορές στη Συρία μέσω ενός μείγματος drones και ρουκετών…

Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες που διεξάγουν αυτές τις επιθέσεις υποστηρίζονται από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης  (IRGC) και το ιρανικό καθεστώς.

Βλέπουμε την προοπτική για πιο σημαντική κλιμάκωση εναντίον των δυνάμεων και του προσωπικού των ΗΠΑ σε ολόκληρη την περιοχή στο εγγύς μέλλον, προερχόμενη από ιρανικές δυνάμεις πληρεξουσίου και, τελικά, από το Ιράν.

Έτσι, βάσει και ανάλογης  ανακοίνωσής μας το Σαββατοκύριακο, προετοιμαζόμαστε για αυτή την κλιμάκωση, τόσο ως προς την υπεράσπιση των δυνάμεών μας όσο και για την αποφασιστική απάντηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ