Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος, πρώην πρωθυπουργός και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ, λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου έτους αποφάσισε να προχωρήσει  στις δικές του προβλέψεις «τρολάροντας» την Δύση αλλά και αποκαλύπτοντας μέσα σε αυτές κάποιες βασικές κατευθύνσεις της ρωσικής γεωπολιτικής.

Οι βασικότερες «προβλέψεις» είναι η εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο και η κατάργηση του ευρώ και του δολαρίου ως αποθεματικών νομισμάτων, διότι όντως αυτά αποτελούν άμεσους στόχους της Μόσχας και του Πεκίνου για να καταργηθεί η οικονομική παντοκρατορία των ΗΠΑ και κυρίως για να μην μπορούν ποτέ ξανά να επιβάλουν κυρώσεις πουθενά, όπως και… εμφύλιο στις ΗΠΑ.

Βλέπουμε πως βασικό στόχος της Ρωσίας είναι η μετάβαση στα ψηφιακά νομίσματα τα οποία η Μόσχα από καιρό θεωρεί ως ένα μέσο ανεξαρτησίας από τους δυτικούς οικονομικούς μηχανισμούς.

Οι υπόλοιπες «προβλέψεις» μπορεί να φαίνονται ως «τρολιές» αλλά δεν έχουν προκύψει από το πουθενά.

Είναι μακροχρόνιες ρωσικές αναλύσεις του τι θα συμβεί αν ευρώ και δολάριο καταβυθιστούν και χάσουν την θέση που έχουν σήμερα στην παγκόσμια οικονομία.

Από εκεί προκύπτει και η «πρόβλεψη» περί αμερικανικού εμφυλίου και απόσχιση των Πολιτειών της Καλιφόρνια και του Τέξας (Οι Τεξανοί θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μόνους αληθινούς Αμερικανούς και ότι προσφέρουν πολλά χρήματα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που πάνε «χαμένα»).

«Πριν από το νέο έτος, σε όλους αρέσει να κάνουν προβλέψεις

Πολλοί ασκούνται σε φουτουριστικές υποθέσεις, συναγωνιζόμενοι στην πρόταση του πιο απροσδόκητου και μάλιστα παράλογου. Θα κάνουμε κι εμείς το κομμάτι μας.

Τι θα μπορούσε να συμβεί το 2023:

Αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα 150 δολάρια το βαρέλι και των τιμών του φυσικού αερίου στα 5.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

Η επιστροφή του ΗΒ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την επιστροφή του ΗΒ και η κατάργηση της κυκλοφορίας του ευρώ ως νομίσματος της πρώην Ε.Ε.

Κατάληψη από την Πολωνία και την Ουγγαρία των δυτικών περιοχών της πρώην Ουκρανίας.

Δημιουργία του Τέταρτου Ράιχ με βάση τη Γερμανία και τους δορυφόρους που εντάχθηκαν σε αυτήν (Πολωνία, χώρες της Βαλτικής, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Δημοκρατία του Κιέβου και άλλοι απόκληροι).

Πόλεμος μεταξύ Γαλλίας και Τέταρτου Ράιχ. Διχοτόμηση της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας διχοτόμησης της Πολωνίας.

Διαχωρισμός της Βόρειας Ιρλανδίας από το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας και ένταξη στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος, ο διαχωρισμός της Καλιφόρνια και του Τέξας σε ανεξάρτητες πολιτείες. Δημιουργία του ενωσιακού κράτους του Τέξας και του Μεξικού.

Η μετέπειτα νίκη του Έλον Μασκ κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ σε ορισμένες από τις πολιτείες που ανατέθηκαν στους Ρεπουμπλικάνους μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Μεταφορά όλων των μεγάλων χρηματιστηρίων και χρηματοοικονομικής δραστηριότητας από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στην Ασία.

Η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Μπρέτον Γουντς, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Απόρριψη του ευρώ και του δολαρίου ως παγκόσμιων αποθεματικών νομισμάτων. Η επιστροφή του κανόνα του χρυσού.

Μετάβαση στην ενεργή χρήση ψηφιακών νομισμάτων fiat.

Καλή χρονιά σε εσάς, Αγγλοσάξονες φίλοι και στα χαρούμενα γρυλίσματα σας!»

Ο Ν.Μεντβέντεφ «τρολάρει» πολύ συχνά την Δύση και ειδικότερα την ΕΕ και για το πως περάσουν οι Ευρωπαίοι τον χειμώνα χωρίς επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου για να θερμανθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ