Οι ΗΠΑ αντέδρασαν «χλιαρά» στις επιδρομές της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ

Κάνουν «συστάσεις» στην Άγκυρα να τις σταματήσει....

Οι ΗΠΑ απάντησαν «χλιαρά» στις τουρκικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ ζητώντας από τους Τούρκους να σταματήσουν τις ενέργειες που αποσταθεροποιούν την Συρία και παραβιάζουν την κυριαρχία του Ιράκ σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Φυσικά απέφυγαν να προχωρήσουν σε απειλές περί τιμωρίας της Τουρκίας που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία δύο χωρών. Με λίγα λόγια παρά το γεγονός ότι συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης κατά το αμερικανικό αφήγημα, στην περίπτωση της Τουρκίας οι ίδιοι λόγοι προκαλούν μόνο κάποιες αδύναμες λεκτικές αντιδράσεις.

Σε δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Ουάσιγκτον «εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της ζωής αμάχων στη Συρία και στην Τουρκία» και προτρέπει να υπάρξει «αποκλιμάκωση στη Συρία για να προστατευτεί η ζωή των αμάχων και να υποστηριχθεί ο κοινός σκοπός να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)».

«Συνεχίζουμε να αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε ασυντόνιστη στρατιωτική ενέργεια στο Ιράκ που παραβιάζει την (ιρακινή εθνική) κυριαρχία», προστίθεται στο κείμενο.

Η στάση των ΗΠΑ ήταν αναμενόμενη. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν στην Αθήνα είναι πως ακριβώς την ίδια στάση θα τηρήσουν οι Αμερικανοί αν οι Τούρκοι επιτεθούν στην Ελλάδα.

Θα κάνουν συστάσεις…

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV