Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: «Η Μόσχα είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία»

«Κάθε διαπραγμάτευση έχει στόχους. Οι δικοί μας στόχοι είναι γνωστοί»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Μόσχα είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, η θέση αυτή είναι γνωστή στο Κίεβο.

«Κάθε διαπραγμάτευση έχει στόχους. Οι δικοί μας στόχοι είναι γνωστοί. Και οι στόχοι αυτοί μπορούν να επιτευχθούν είτε μέσω μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είτε μέσω διαπραγματεύσεων. Η Ρωσία είναι ανοιχτή και στα δύο και οι στόχοι μας είναι γνωστοί. Αναφέρθηκαν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Μαρτίου.

Έχουν τεθεί υπόψη της ουκρανικής πλευράς και οι Ουκρανοί τους γνωρίζουν καλά. Επιπλέον, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το κείμενο του εγγράφου συμφωνήθηκε από τους διαπραγματευτές των δύο αντιπροσωπειών. Ως εκ τούτου, η θέση μας και η θέση του προέδρου μας εδώ είναι πλήρως κατανοητή και γνωστή», δήλωσε ο Πεσκόφ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση του Ζελένσκι για «δημόσιες διαπραγματεύσεις».

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το πιθανό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Πεσκόφ «έστειλε» το ζήτημα στην Ουάσινγκτον. «Αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί στην Ουάσιγκτον. Δεν μπορεί να είναι ένα ερώτημα για εμάς», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Εάν το επιθυμεί, η Ουάσινγκτον είναι σε θέση να επηρεάσει το Κίεβο και να ωθήσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Εάν θέλει, η Ουάσινγκτον είναι σε θέση να λάβει υπόψη της τις ανησυχίες της χώρας μας», συνέχισε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν το Κρεμλίνο βλέπει βελτίωση της δυνατότητας να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μετά την αλλαγή της ρητορικής της Ουάσινγκτον.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV