Οι ΗΠΑ κλείνουν την στρόφιγγα των όπλων στην Ουκρανία: «Δεν έχουμε άλλα όπλα»

Μ.Μάιλι: «Καμία πλευρά δεν μπορεί να επικρατήσει - Πρέπει να βρούμε άλλες φόρμουλες» - Πηγή του Πενταγώνου λέει ότι «δεν έχουμε άλλα όπλα να δώσουμε»

Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν άλλα οπλικά συστήματα για να δώσουν στην Ουκρανία και ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Mark Milley δήλωσε πως καμία πλευρά δεν μπορεί να επικρατήσει στην ουκρανική σύγκρουση και θα πρέπει να βρεθεί άλλη διέξοδος, δηαλδή να διαπραγματευτεί το Κίεβο με την Μόσχα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτρέπει την Ουκρανία να είναι έτοιμη και πρόθυμη να διαπραγματευτεί!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τίθεται το ερώτημα για το πόσα εδαφικά κέρδη είναι ακόμα πιθανά και για τις δύο πλευρές.

Με το αυξανόμενο κόστος της στήριξης της Ουκρανίας, τόσο έμμεσα μέσω προμηθειών όπλων και οικονομικής στήριξης, όσο και άμεσα μέσω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών της ενέργειας και του παραγωγού, τίθεται επί τάπητος το ζήτημα των διαπραγματεύσεων.

Η εφημερίδα παραθέτει τα λόγια του Αμερικανού στρατηγού Mark Milley: «Απαιτείται αμοιβαία αναγνώριση ότι μια στρατιωτική νίκη με τη στενότερη έννοια δεν είναι εφικτή για καμία πλευρά. Επομένως, χρειάζονται άλλες σκέψεις».

«Βλέπουμε πραγματικά πρακτικά προβλήματα για περαιτέρω στρατιωτική επιτυχία, βλέπουμε έλλειψη όπλων», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν άλλο κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Έτσι εξηγείται το σημερινό «ξεβράκωμα» του Β.Ζελένσκι και των Πολωνών από τους Αμερικανούς που είπαν την αλήθεια, σε ότι αφορά ποιας «εθνικότητας» ήταν οι πύραυλοι που χτύπησαν το πολωνικό έδαφος.

Γιατί αν οι Αμερικανοί ένιωθαν σίγουροι ότι οι Ρώσοι θα έχαναν ή ότι αντέχουν να συντηρήσουν την σύγκρουση αυτή περισσότερο από τους Ρώσους, ΔΕΝ ΘΑ έλεγαν την αλήθεια.

Θα το «φόρτωναν» στους Ρώσους.

Όμως πέραν των οικονομικών, το πρόβλημα έχει γίνει πολυσύνθετο.

Ουδέποτε στο παρελθόν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και μετά, δεν ήταν στην καθημερινή ατζέντα το ζήτημα των… πυρηνικών πληγμάτων.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει φόβο και στους Αμερικανούς πολίτες.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV