ΥΠΕΞ Φινλανδίας: «Η στάση της Τουρκίας στο ενταξιακό Σουηδίας-Φινλανδίας προκαλεί αμηχανία στο ΝΑΤΟ»

«Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκουν την κατάσταση λίγο δύσκολη και αμήχανη»

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, δήλωσε πως πολλά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αισθάνονται αμήχανα με το γεγονός ότι η Τουρκία καθυστερεί την επικύρωση της φινλανδοσουηδικής αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

«Όσον αφορά την Τουρκία, ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα η επόμενη τριμερής συνάντηση με την Τουρκία και τη Σουηδία. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το θέμα. Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκουν την κατάσταση λίγο δύσκολη και αμήχανη όσον αφορά την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Χααβίστο.

Αναφερόμενος στα πυραυλικά πλήγματα στα εδάφη της Πολωνίας, ο Χααβίστο ανέφερε πως «είναι σημαντικό να μάθουμε αν αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα ή κάτι σκόπιμο. Θα το εξετάσουμε πρώτα και μετά θα λάβουμε διπλωματικά μέτρα».

«Οι πιο σημαντικές παρατηρήσεις από χθες είναι οι θάνατοι που αναφέρθηκαν στην Πολωνία. Αλλά οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι εξίσου τραγικές. Χθες, η Ρωσία πραγματοποίησε περισσότερα από 100 πυραυλικά πλήγματα στην Ουκρανία, με τα περισσότερα από αυτά να στοχεύουν σε ενεργειακές υποδομές. Είναι πολύ σοβαρό. Οι επιθέσεις με στόχο αμάχους είναι εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε ο Φινλανδός υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV