Σ.Λαβρόφ: «Υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας από τη γενοκτονία των οπαδών των ναζί»

Οι κάτοικοι των νέων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα με την υποβολή αιτήσεων & ορκωμοσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άνω Δούμα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ήρθε η ώρα της αλήθειας. Δεν αντιμετωπίζουμε φανταστικές απειλές σε μακρινές χώρες, αλλά υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, την Πατρίδα μας, όλο το λαό μας από την πραγματική γενοκτονία που διέπραξαν οι απόγονοι και οι οπαδοί των ναζιστών».

«Την άνοιξη του 2014, οι κάτοικοι του Ντονμπάς δημιούργησαν ανεξάρτητες λαϊκές δημοκρατίες για να διατηρήσουν τη δική τους πολιτισμική ταυτότητα και τη ζωή τους» ανέφερε ο Λαβρόφ.

«Επανένωση των ρωσικών εδαφών»

Μιλώντας για την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιοχών είπε ότι «αυτή η διαδικασία συνέχισε λογικά την επανένωση των ρωσικών εδαφών, η οποία ξεκίνησε με την επιστροφή της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης το 2014».

Οι κάτοικοι «των νέων συστατικών οντοτήτων» χαρακτηρίζονται Ρώσοι πολίτες από τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα που οι περιοχές ενσωματώθηκαν στη Ρωσία, ωστόσο έχουν δικαίωμα μέσα σε ένα μήνα για να απορρίψουν τη ρωσική υπηκοότητα.

Οι κάτοικοι των νέων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα με την υποβολή αιτήσεων και την ορκωμοσία τους ως Ρώσοι πολίτες.

Τα σύνορα της Ρωσίας

Ως σύνορα των δημοκρατιών και των περιφερειών θα είναι τα ίδια με αυτά που «υπήρχαν την ημέρα της δημιουργίας και της ένταξής τους στη Ρωσία».

Όπως σημειώνει το TASS βάση των διεθνών συμφωνιών τα σύνορά τους με άλλες χώρες θα θεωρούνται ως κρατικά σύνορα της Ρωσίας.

Οι περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουν ως μοναδικό νόμισμα το ρωσικό ρούβλι, ωστόσο η χρήση του ουκρανικού εθνικού νομίσματος θα επιτρέπεται μέχρι το τέλος του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV