Ξεκινούν τα δημοψηφίσματα αύριο από τους ρωσόφωνους: «Τίποτα δεν θα τα σταματήσει»

Η Μόσχα και οι αρχές των περιοχών των ρωσόφωνων στην Ουκρανία διαβεβαίωσαν σήμερα ότι τα δημοψηφίσματα που προαναγγέλθηκαν και πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή, θα διεξαχθούν κανονικά.

Από αύριο μέχρι και την Τρίτη, τέσσερις περιοχές στη νότια και ανατολική Ουκρανία, που απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, θα ψηφίσουν στα δημοψηφίσματα.

Οι αρχές των εδαφών αυτών και η Μόσχα αναφέρουν: «Η ψηφοφορία ξεκινά αύριο και τίποτα δεν θα την εμποδίσει», είπε στη ρωσική τηλεόραση ο επικεφαλής της διοίκησης των ρωσόφωνων της Χερσώνας, Βλαντίμιρ Σάλντο.

Η εκλογική επιτροπή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά, διευκρίνισε ότι «για λόγους ασφαλείας», το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κατ’ ουσίαν από πόρτα σε πόρτα, «μπροστά στα σπίτια» και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Τα εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο την τελευταία ημέρα, δηλαδή στις 27 Σεπτεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV