Πρόεδρος ρωσικής Δούμας: «Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία»

«Ήδη υπάρχουν βουλευτές που πολεμούν κατά των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων»

Να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, έπειτα από τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ζήτησε από τους βουλευτές του Σώματος ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

«Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η μερική επιστράτευση θα πρέπει να βοηθήσουν συμμετέχοντας σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε ο πρόεδρος σήμερα στο κανάλι του στο Telegram.

«Δεν υπάρχει απαλλαγή για τους βουλευτές», τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κήρυξε εχθές μερική επιστράτευση που αφορά σε 300.000 εφέδρους με εκπαίδευση και εμπειρία.

Ο πρόεδρος της βουλής έκανε αυτή την δήλωση για να ξεκαθαρίσει στους βουλευτές ότι και οι ίδιοι δεν απαλάσσονται από την στράτευση.

Παράλληλα, ο Β.Βολόντιν εξήρε το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές που ήδη πολεμούν στην περιφέρεια του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Τέλος, ο Β.Βολόντιν επισήμανε ότι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία σήμερα πολεμούν επίσης ενάντια στις «ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις».

«Στην Ουκρανία υπάρχουν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, μισθοφόροι από ΝΑΤΟϊκές χώρες, ΝΑΤΟϊκή τεχνολογία, όπλα και πυρομαχικά», είπε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV