Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Νίγηρα υπέρ της Ρωσίας και κατά της παρουσίας των γαλλικών δυνάμεων

«Κάτω η Γαλλία - Ζήτω ο Πούτιν»

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά χθες Κυριακή στους δρόμους της πρωτεύουσας του Νίγηρα, της Νιαμέ, εναντίον της παρουσίας της γαλλικής αντιτζιχαντιστικής δύναμης Barkhane και υπέρ της Ρωσίας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω η Μπαρχάν», «κάτω η Γαλλία», «ζήτω ο Πούτιν και η Ρωσία», διαδηλωτές έκαναν πορεία σε δρόμους της πρωτεύουσας και κατόπιν έλαβαν μέρος σε συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες της Ρωσίας και κράταγαν πλακάτ με συνθήματα εχθρικά προς τη Γαλλία και την Μπαρχάν.

«Να φύγει ο εγκληματικός γαλλικός στρατός», ή «η αποικιοκρατική στρατιωτική δύναμη Barkhane πρέπει να φύγει» διάβαζε κανείς στα πλακάτ των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, που έγινε με την άδεια της δημοτικής αρχής της Νιαμέ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV