Την απώλεια ενός αεροσκάφους τύπου Sukhoi Su-25, ανακοίνωσε η Αεροπορία της Ρωσίας, εν μέσω της εισβολής στα εδάφη της Ουκρανίας.

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε για την εξέλιξη αυτή τον πιλότο για τους «λανθασμένους χειρισμούς του» και δεν αναφέρθηκε σε κατάρριψη. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος και ανασύρθηκε στη συνέχεια.

Ο πιλότος, το σφάλμα του οποίου οδήγησε στην απώλεια του πολεμικού αεροσκάφους, οδηγήθηκε στη βάση της στρατιωτικής του μονάδας, είπε στα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, καθώς παρείχε ενημέρωση για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της στην Ουκρανία το πρωί της Πέμπτης, με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ως στόχο την αποστρατικοποίηση της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι στόχευε την ουκρανική στρατιωτική υποδομή με χτυπήματα ακριβείας.

Το Κίεβο, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι προκαλούσε σοβαρές ζημιές στα ρωσικά στρατεύματα, που πραγματοποιούσαν επιθέσεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ρωσία είχε χάσει έξι ή επτά πολεμικά αεροσκάφη, πολλά ελικόπτερα και περισσότερα από 10 άρματα μάχης.

Ο ρωσικός Στρατός δεν επιβεβαίωσε αυτές τις αναφορές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ