Στο πλευρό της Ταιβάν οι ΗΠΑ με την αποστολή αεροσκάφους P-8 Poseidon

Ένα αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το Boeing P-8 Poseidon, εντοπίστηκε να κάνει κύκλο γύρω από την Ταϊβάν νωρίς την Τρίτη μετά από 48 ώρες έντονων επιχειρήσεων των κινεζικών δυνάμεων με περισσότερα από 50 πολεμικά αεροσκάφη.

Παρατηρητές στην Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί δικό της έδαφος, εντόπισαν το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας P-8 Poseidon του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς αναχωρούσε από μια αεροπορική βάση στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, για το κανάλι Bashi, νότια της Ταϊβάν.

Περίπου στις 10 π.μ. τοπική ώρα, το αεροσκάφος στράφηκε βορειοανατολικά και κατευθύνθηκε μέσα από το στενό της Ταϊβάν, το οποίο την συνδέει με την Κίνα, σύμφωνα με ένα σχέδιο πτήσης που δημοσιεύτηκε από τον Οργανισμό Ανίχνευσης Στρατηγικής Κατάστασης στη Νότια Κίνα.

Το P-8 Poseidon πραγματοποίησε ελιγμούς για περίπου 30 λεπτά, ενώ παράλληλα στην ίδια περιοχή επιχειρούσαν ένα αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, RC-135W Rivet Joint και ένα KC-135 Stratotanker, το οποίο εκτελεί εναέριο ανεφοδιασμό για την Πολεμική Αεροπορία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV