Κρεμλίνο: Η Ουκρανία συγκεντρώνει δυνάμεις στην γραμμή επαφής με το Ντονμπάς

Η ένταση  γύρω από την Ουκρανία αυξάνεται καθώς το ΝΑΤΟ θέτει τα στρατεύματά του σε ετοιμότητα εν μέσω ισχυρισμών των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την υποτιθέμενη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας κοντά στα σύνορά της και τις προετοιμασίες για «εισβολή».

Η Μόσχα  όχι μόνο αρνείται τους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας το κυριαρχικό της δικαίωμα να αναπτύσσει δυνάμεις εντός της επικράτειάς της αλλά αντίθετα κατηγορεί την Ουκρανία ότι είναι αυτή που συγκεντρώνει δυνάμεις κοντά στα σύνορα.

Ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η τεράστια συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων που παρατηρείται στη γραμμή επαφής του Ντονμπάς δείχνει ότι το Κίεβο προετοιμάζεται για επίθεση.

«Πράγματι, οι ουκρανικές αρχές συγκεντρώνουν τεράστιο όγκο δυνάμεων και εξοπλισμού στα σύνορα με τις Δημοκρατίες στη γραμμή επαφής. Η  φύση αυτής της συγκέντρωσης δείχνει προετοιμασίες για επιθετικές επιχειρήσεις και, πράγματι, υπάρχει μια τέτοια απειλή τώρα», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV