Το ΚΚ Ρωσίας ζητά από τον Πούτιν να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Ένα ακόμη επεισόδιο στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στα ανατολικά της Ουκρανίας ήρθε να προστεθεί στη Ρωσία.

Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, με επικεφαλής τον ηγέτη του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, κατέθεσαν σχέδιο έκκλησης της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο επισημαίνεται ότι είναι αναγκαίο να αναγνωρισθούν οι αυτοανακηρυχθείσες λαϊκές δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Στο σχέδιο επισημαίνεται ότι οι Δημοκρατίες θα πρέπει να αναγνωρισθούν ως αυτοτελή, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη. Παράλληλα, προτείνεται στον κ. Πούτιν να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν συνομιλίες με τις ηγεσίες των εν λόγω δημοκρατιών, ώστε να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα συνεργασίας και ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε πως οι παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, οι στρατιωτικές ασκήσεις των δυτικών χωρών και οι πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ συμβάλλουν στο να γίνεται η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία αρκετά τεταμένη και αυτό είναι κάτι στο οποίο οι διεθνείς εταίροι της Ρωσίας πρέπει να δώσουν προσοχή.

«Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, είναι πράγματι εξαιρετικά τεταμένη. Βλέπουμε να διοχετεύονται εκεί όπλα, βλέπουμε διάφορες ασκήσεις, βλέπουμε πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και των δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Όλα αυτά λοιπόν οδηγούν ακριβώς στην ένταση γύρω από την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ.

Η Μόσχα θα ήθελε οι εταίροι της, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, να δώσουν προσοχή σε αυτό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του ελπίζει να λάβει γραπτές απαντήσεις στις προτάσεις της για τις εγγυήσεις ασφαλείας τις επόμενες ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV