«Παρίες» έγιναν όσοι Ρεπουμπλικάνοι «πρόδωσαν» το Ν.Τραμπ και ψήφισαν την αποπομπή του

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατανοώντας ότι η μόνη του διέξοδος για επαναφορά στην εξουσία των ΗΠΑ είναι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να απομονώσει όλους αυτούς που επιχείρησαν να τον απομπέψουν από την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Οι δέκα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές που ψήφισαν για την παραπομπή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, έχουν σταδιακά γίνει οι «παρίες» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Η βουλευτής Λιζ Τσέινι υπηρέτησε στη θέση του τρίτου υψηλόβαθμου μέλους των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκδιώχθηκε από την αναφερόμενη θέση ηγεσίας την προηγούμενη χρονιά, με τη διαδοχική απόρριψη από την ίδια, των ισχυρισμών του Τραμπ για εκτεταμένη εκλογική νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο βουλευτής Άντονι Γκονζάλες επικαλέστηκε «τοξική δυναμική» εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Σεπτέμβριο, σε μία ανακοίνωσή του, για την απόφασή του να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Σε ό,τι αφορά τη βουλευτή Τζέιμι Χερέρα Μπάτλερ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον εξέδωσε μία ανακοίνωση καταδικάζοντας την παραπομπή του Τραμπ και εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση της..

Ο βουλευτής Τζον Κάτκο πέρα από την ψήφο του υπέρ της παραπομπής του Τραμπ ξεπέρασε τις κομματικές γραμμές, πολλές φορές μετά την 6η Ιανουαρίου, παρακούοντας τις θέσεις του πρώην προέδρου.

Ο βουλευτής Άνταμ Κίσινγκερ είναι σήμερα, ο μόνος βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος μαζί με την Τσέινι, είναι μέλος Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής Πίτερ Μέιτζερ, είναι ο μόνος βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στο Κογκρέσο. Από τότε, έχει απομονωθεί από τις ομάδες των Ρεπουμπλικάνων σε επίπεδο κομητείας στην εκλογική περιφέρειά του, ενώ πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να τον ανταγωνιστούν στον προκριματικό εκλογικό κύκλο.

Ο βουλευτής Νταν Νιούχαουζ. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι επιθυμούν να βρεθούν απέναντι του, στον προκριματικό εκλογικό κύκλο του Αυγούστου, αλλά ο Τραμπ δεν έχει ακόμη υποστηρίξει δημόσια κάποιον υποψήφιο.

Ο βουλευτής Τομ Ράις έχει αποκλειστεί από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Νότια Καρολίνα, μετά την ψήφο του, υπέρ της παραπομπής του Τραμπ.

Ο βουλευτής Φρεντ Άπτον υπηρετεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1987, ενώ δέχθηκε την κριτική των Ρεπουμπλικάνων, για τη μη τήρηση της κομματικής πειθαρχίας, τους προηγούμενους μήνες.

Ο βουλευτής Ντέιβιντ Βαλαντάο, εκπροσώπησε τους Ρεπουμπλικάνους κατά τα τελευταία χρόνια στην Καλιφόρνια, που είναι μία από τις πιο σημαντικές αμερικανικές πολιτείες για τη διαμόρφωση της εκλογικής δυναμικής.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV