Βουλγαρικό VMRO: «Να μην παρεκκλίνετε από τους όρους για τα Σκόπια»

Το VMRO διοργάνωσε ειρηνική συγκέντρωση μπροστά από το Προεδρείο στη βουλγαρική πρωτεύουσα, καθώς διεξάγονταν το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση των Σκοπίων, αναφέρει το βουλγαρικό ιδιωτικό πρακτορείο «Bgnes».

Το VMRO ζητά από τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή να μην παρεκκλίνουν από τους όρους που έχουν τεθεί στα Σκόπια για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Απαιτούν επίσης από τα Σκόπια, να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρητορική μίσους κατά της Βουλγαρίας και να σεβαστεί τα δικαιώματα των Βουλγάρων στα Σκόπια όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

 «Η διαμαρτυρία του VMRO είναι ειρηνική, ακούγονται λαϊκά πατριωτικά τραγούδια», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

«Σας καλούμε ειρηνικά και πολιτισμένα να μην σπιλώσετε τη μνήμη των προγόνων μας και την εθνική μας ιστορία», είπε ο Ανγκέλ Τζαμπάσκι στη διαμαρτυρία,  όπως σημειώνει το Bgnes. 

Το δημοσίευμα στα βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρει ότι το VMRO απείλησε να προκηρύξει δημοψήφισμα εάν η Βουλγαρία αλλάξει τη θέση της για τη Βόρεια Μακεδονία και την ένταξη στην ΕΕ.

«Ξέρετε ότι έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για δημοψηφίσματα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε κανένα θέμα να είναι ισχυρό για δημοψήφισμα όπως αυτό. Αν δεν γίνει αυτό, έχουμε την ετοιμότητα και την επιθυμία να προκηρύξουμε εθνικό δημοψήφισμα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV