Έρχεται κλιμάκωση: Οι Ρώσοι μεταφέρουν δυνάμεις από την Σιβηρία προς την Ουκρανία

Αυτό έχει να συμβεί από τον Β΄ΠΠ

Η κατάσταση στη Ουκρανία είναι πλέον περίπλοκη και με μεγάλη πιθανότητα να εξελιχθεί σε ολοκληρωτική πολεμική σύγκρουση.

Η Μόσχα δεν θέλει να επέμβει στρατιωτικά στο Ντόνμπας αλλά η Δύση καθημερινά κάνει ότι μπορεί για να την προκαλέσει να το κάνει.

Για πρώτη φορά από τον Β' ΠΠ παρατηρείται μεταφορά ρωσικών δυνάμεων από την Σιβηρία προς την Ουκρανία.

Αυτό είχε συμβεί μονάχα το 1941 όταν απαιτούνταν εφεδρείες για να αντιμετωπίσουν τη νικηφόρα πορεία (μέχρι τότε) των μεραρχιών της γερμανικής Βέρμαχτ.

Σίγουρα η Ρωσία δεν μετακινεί εφεδρείες για να αντιμετωπίσει την Ουκρανία, αλλά μία πολύ μεγαλύτερη δύναμη, δηλαδή το ΝΑΤΟ.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός από τις περιοχές της Σιβηρίας μεταφέρεται στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας.

«Κλιμάκια με εξοπλισμό από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατευθύνονται προς τη Δύση, κατά πάσα πιθανότητα, προς τα σύνορα της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους είναι άρματα μάχης της 5ης ειδικής ταξιαρχίας αρμάτων, γνωστά σε πολλούς από τις μάχες για το Ντεμπάλτσεβε», δήλωσε η διεθνής ομάδα Conflict Intelligence Team (CIT), η οποία διεξάγει ανεξάρτητες έρευνες στρατιωτικών συγκρούσεων.

Οι συντάκτες αναφέρθηκαν στο βίντεο με τα κλιμάκια του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού που δημοσιεύτηκε στο TikTok και ήλεγξαν τον αριθμό σε μια από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί την υπηρεσία «gdevagon», η οποία επιτρέπει να παρακολουθήσει κανείς την τοποθεσία των αυτοκινηταμαξών όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μεταξύ του εξοπλισμού, οι αναλυτές παρατήρησαν  φορτηγά, βυτιοφόρα, άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad και Uragan. Επιπλέον, στο βίντεο από το Νοβοσιμπίρσκ, είδαν, πιθανώς, το σύστημα αεράμυνας Tor ή το Shilka ZSU.

Η 5η ειδική ταξιαρχία αρμάτων μάχης εδρεύει στο Ούλαν – Ούντε.

Στις 11 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι άρχισαν ασκήσεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή 3.000 στρατιωτικών και 300 μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία. 

Δυτικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, αναφέρουν εδώ και αρκετούς μήνες ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία και εικάζουν προετοιμασία εισβολής. Οι ρωσικές αρχές αρνούνται αυτές τις εικασίες.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Δύση αναγκάζει τους Ρώσους να συγκεντρώσουν αυτούς τους μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV