Η Ρωσία θα επιφέρει ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε περίπτωση απόπειρας επίθεσης στο Ντονμπάς αναφέρουν πηγές από την Μόσχα προφανώς θέλοντας να το ακούσουν αυτό στην Συμμαχία πριν αποφασίσουν να κάνουν κάποια παράτολμη ενέργεια.

Οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να παρέμβει στην κατάσταση στο Ντονμπάς θα αναγκάσουν τη Ρωσία να χτυπήσει τις δυνάμεις της Συμμαχίας ακόμη και από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, εξαπολύοντας εκατοντάδεςπυραύλους κρουζ Kalibr για να εξουδετερωθεί η απειλή για τους ρωσόφωνους που ζουν στις αυτονομημένες μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες του Ντονέτσκ κα του Λουγκάνσκγ. 

Όπως σημειώνουν στρατιωτικοί αναλυτές η Ρωσία δεν χρειάζεται καν να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς , «ένα ισχυρό ταυτόχρονο χτύπημα με δεκάδες ή και εκατοντάδες πυραύλους κρουζ Kalibr θα καταστρέψει εντελώς τις δυνάμεις του εχθρού  δεν υπάρχει τίποτα που να αντιταχθεί σε αυτό»

Σήμερα, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει επαρκή αριθμό πλοίων και υποβρυχίων οπλισμένων με πυραύλους κρουζ Kalibr για να επιφέρει συντριπτική ήττα σε σημαντικές εχθρικές δυνάμεις σε περίπτωση που υπάρξει η παραμικρή απειλή για τη Ρωσία ή τους ρωσόφνους. 

Οι δυνατότητες των πυραύλων κρουζ Kalibr είναι υπεραρκετές για να χτυπήσουν με επιτυχία οποιοδήποτε σημείο στο Donbass, ακόμη και με την πιθανή μεταφορά περισσότερων από 40 χιλιάδων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Αφού ο ρωσικός στόλος εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους κρουζ Κalibr εναντίον τρομοκρατών στη Συρία, νικώντας πλήρως τις δυνάμεις των τελευταίων, κανείς δεν αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα αυτού του ρωσικού όπλου». , τονίζει στρατιωτικός αναλυτής.

Νωρίτερα, υπήρχαν ενδείξεις ότι χιλιάδες μισθοφόροι του ΝΑΤΟ μπορεί ήδη να είναι παρόντες στο Donbass, προετοιμάζοντας την επίθεσή τους στο DPR και το LPR τους επόμενους μήνες.

Μία επίθεση που το ΝΑΤΟ θα αρνηθεί οποιαδήποτε επίσημη εμπλοκή του δηλαδή, οι άνδρες αυτοί επισήμως δεν θα ανήκουν πουθενά.

Αυτό βέβαια διευκολύνει και την Μόσχα για να τους αντιμετωπίσει με μεγάλη ισχύ πυρός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ