Πολέμαρχοι από τη Μισράτα απειλούν Χάφτα και Καντάφι με επιθέσεις αν κερδίσουν τις εκλογές

Μια ομάδα πολέμαρχων από τη Μισράτα δήλωσε ότι δεν θα αποδεχόταν τη συμμετοχή του Χαλίφα Χάφταρ και του Σαΐφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι στις προεδρικές εκλογές της Λιβύης.

«Οι ελαττωματικοί εκλογικοί νόμοι άνοιξαν το δρόμο σε όσους επιδιώκουν να στρατιωτικοποιήσουν το κράτος και να επιβάλουν την ατομική εξουσία», ανέφεραν οι ηγέτες σε τηλεοπτική δήλωση, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα εισέλθει σε έναν ατελείωτο κύκλο βίας εάν οι «εγκληματίες» κυριαρχήσουν.

Επανέλαβαν την απόρριψή τους να δουν τον Χαφτάρ ή τον Σαΐφ Αλ-Ισλάμ σε οποιαδήποτε θέση στην πολιτεία. 

«Αρνούμαστε να επικοινωνήσουμε με τον Χαφτάρ, τους γιους του και τον Σαΐφ Καντάφι. Είμαστε η δύναμη κρούσης επί του εδάφους».

 Κατήγγειλαν επίσης την απόφαση να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές πριν από το δημοψήφισμα για το σύνταγμα και καταδίκασαν το έργο της εκλογικής επιτροπής, λέγοντας ότι στερείται αμεροληψίας αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η δήλωση ζητούσε την εκλογή ενός κοινοβουλίου που θα ολοκλήρωνε το σύνταγμα και ζήτησε από την αποστολή του ΟΗΕ να μην αναμειχθεί στις υποθέσεις της Λιβύης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λύση δεν μπορούσε να υπαγορευτεί ή να επιβληθεί απ' έξω.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV