Κολομβία: Μετέφεραν λαθραίες ταραντούλες, σκορπιούς και γιγάντιες κατσαρίδες

Εκατοντάδες κολομβιανές ταραντούλες, γιγάντιες κατσαρίδες και σκορπιοί που είχαν στριμωχτεί σε μια βαλίτσα και προορίζονταν παράνομα για την Ευρώπη, κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ Ντοράντο στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

Η αστυνομία του αεροδρομίου εντόπισε το ζωντανό φορτίο στις αποσκευές δύο Γερμανών πολιτών και ειδοποίησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Οι αρχές κατάσχεσαν περισσότερα από 300 ζώα σε 210 πλαστικά δοχεία τα οποία ήταν τοποθετημένα ανάμεσα σε ρολά φιλμ. Τα δοχεία περιείχαν 232 αράχνες, 67 γιγαντιαίες κατσαρίδες, έναν σκορπιό με επτά μικρά και εννέα αυγά αράχνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Αν και οι Γερμανοί πολίτες ισχυρίστηκαν ότι μετέφεραν τα αρθρόποδα στη Γερμανία για έρευνα, δεν είχαν την κατάλληλη άδεια για την απομάκρυνση των ζώων από τη χώρα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου.

(Colombia Department of Environment)

Οι δυο Γερμανοί δεν είχαν τις άδειες και τις εγκρίσεις που απαιτούνται στην Κολομβία για τη συλλογή και τη μεταφορά αρθροπόδων και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αστικές και ποινικές διώξεις για τις ενέργειές τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα λαθραία αρθρόποδα είχαν συλλεχθεί στα βορειοανατολικά της Μπογκοτά στην περιοχή Μπουγιάκα, στο δήμο Σαν Λουίς ντε Γκατσένο. Το παράνομο φορτίο περιλάμβανε σκορπιούς Buthidae, γιγάντιες κατσαρίδες Blaberidae και αράχνες Barychelidae και Theraphosidae (ταραντούλες).

Τον Σεπτέμβριο, οι κολομβιανές αρχές απέτρεψαν άλλη μια επιχείρηση παράνομων εξαγωγών, κατάσχοντας 3.493 πτερύγια καρχαρία και 117 κιλά νηκτικές κύστεις ψαριών που ταξίδευε στο Χονγκ Κονγκ. Το αεροδρόμιο «συνεχίζει να αποτελεί επίκεντρο της προσοχής για το λαθρεμπόριο άγριας ζωής στην Μπογκοτά», ανέφερε η Υπουργός Περιβάλλοντος Urrutia Vásquez στην ανακοίνωση. Μόνο το 2021, οι υπάλληλοι ανακάλυψαν περισσότερα από 11.000 δείγματα που διακινήθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ Ντοράντο- από αυτά, τα 7.058 ήταν ζωντανά, ανέφερε το υπουργείο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV