Οι αιθιοπικές ομοσπονδιακές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο στρατηγικές πόλεις

Στρατιώτες του αιθιοπικού ομοσπονδιακού στρατού ανακατέλαβαν σήμερα τις στρατηγικής σημασίας πόλεις Ντέσι και Κομπόλτσα, που ελέγχονταν από τους αντάρτες του Τιγκράι (TPLF), ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Δυνάμεις που συνεργάζονταν με το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι είχαν καταλάβει τις πόλεις αυτές, στην περιφέρεια της Αμχάρα, πριν από περίπου έναν μήνα. Ο εκπρόσωπος του TPLF Γκετάτσιου Ρέντα δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την ανακοίνωση αυτήν.

«Η ιστορική πόλη Ντέσι και η Κομπόλτσα, μια εμπορική και βιομηχανική πόλη, απελευθερώθηκαν από τις γενναίες δυνάμεις ασφαλείας» ανέφερε στο Twitter η υπηρεσία επικοινωνιών της κυβέρνησης. Την περασμένη εβδομάδα ο ομοσπονδιακός στρατός κατέλαβα και την πόλη Λαλιμπέλα, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV