Η Άγκυρα εμφανίζεται ως «ειρηνοποιός» στην διαμάχη Ρωσίας και Ουκρανίας

Tην αντίθεσή της με την προοπτική επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία είναι η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε επαφή με την Ουκρανία και τη Ρωσία προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων Ερντογάν, o οποίος ανέφερε πριν μερικές ημέρες πώς η χώρα του είναι έτοιμη να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Είμαστε σε επαφή και με τις δύο πλευρές και τις συμβουλεύουμε να παραμείνουν ήρεμες και να μειώσουν τις εντάσεις», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Ερντογάν και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσουν το ζήτημα τηλεφωνικά μεθαύριο, Παρασκευή.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις θα λύσουν το ζήτημα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Ως Τουρκία, πιστεύουμε σε μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην αποτροπή και το διάλογο. Κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα μέσω κυρώσεων και μόνο»

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV