Η Νούλαντ απειλεί τη Ρωσία: «Θα αντιμετωπίσετε τέτοιες κυρώσεις που δεν έχετε ξαναδεί στο παρελθόν»

Σε ακραίες απειλές κατά της Ρωσίας κατέφυγε η η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας που διοργανώθηκε στο Κίεβο. ,

Η Νούλαντ, μιλώντας για το θέμα της «ρωσικής επιθετικότητας», υποσχέθηκε στη Ρωσία «τέτοιες κυρώσεις που δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν».

«Είμαστε αποφασιστικοί στο μήνυμά μας προς τη Μόσχα: εάν λάβουν μέτρα για να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους κατά της Ουκρανίας, θα υπάρξουν σοβαρά οικονομικά βήματα και κυρώσεις που δεν έχουν συμβεί στο παρελθόν», δήλωσε η Αμερικανίδα  διπλωμάτης Φόρουμ ασφαλείας του Κιέβου.

Η Νούλαντ ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους να στηρίξουν την Ουκρανία στον αγώνα για ανεξαρτησία και κυριαρχία, τονίζοντας επίσης ότι το  «Το ΝΑΤΟ είναι πάντα εδώ».

Τους τελευταίους μήνες, δυτικά μέσα ενημέρωσης και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία φέρεται να προετοιμάζει μια εισβολή στην Ουκρανία, μεταφέροντας τα στρατεύματά της στα σύνορα.

Όπως έχει σχολιάσει επανειλημμένα ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ για την κατάσταση,

«η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της δικής της επικράτειάς και κατά τη διακριτική της ευχέρεια. Αυτό είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση. Δεν απειλούμε κανένα και δεν πρέπει  να ανησυχεί και κανένας».

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνιζε ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα ρωσικά σύνορα, δημιουργώντας άμεση απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, καταδικάζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για κακόβουλη προπαγάνδα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV