Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για επιθέσεις από τις ναυτικές βάσεις του Τσαμπαχάρ & του Κεσέμ.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι εξαπέλυσε θαλάσσιες επιθέσεις με drones από τις ναυτικές βάσεις της Τσαμπαχάρ και του νησιού Κεσέμ.

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι προχώρησε σε επιθέσεις σε θαλάσσιους στόχους από τις βάσεις αυτές.

«Σήμερα σας αποκαλύπτω δύο κεντρικές βάσεις στην περιοχή της Chabahar και του νησιού Qeshm στο νότιο Ιράν, από τις οποίες ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στο θαλάσσιο πεδίο, και όπου επίσης σήμερα αναπτύσσονται προηγμένα επιθετικά drones Shahed», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz σε τηλεσυνέδριο ασφαλείας.

Τοποθετούμενος ο αρχηγός της Αεροπορίας του Ισραήλ πρότεινε συνεργασία με Άραβες εταίρους - όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, με τα οποία το Ισραήλ επισημοποίησε δεσμούς πέρυσι - ενάντια στην απειλή των drones.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργήσουμε επαφές και να οικοδομήσουμε ένα αμυντικό σχέδιο για όλες τις χώρες που έχουν κοινό συμφέρον να προστατεύσουν τον εαυτό τους», είπε ο Υποστράτηγος Amikam Norkin στη διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Reichman.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά (εναντίον των drones), είτε σε επίπεδο πληροφοριών, ανίχνευσης ή υποκλοπής».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV