Η Ρωσία πραγματοποίησε άλλη μια εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έγινε δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov.

Στις δοκιμές συμμετείχαν τα πλοία και η ναυτική αεροπορία του Βόρειου Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σημειώνεται ότι οι δοκιμές ήταν επιτυχείς, ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο με απευθείας χτύπημα.

«Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε σε θέση ναυτικού στόχου που βρίσκεται στα νερά της Λευκής Θάλασσας», ανέφερε το υπουργείο.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την επιτυχημένη βολή.

Νωρίτερα αναφέρθηκε για επιτυχείς δοκιμές του πυραύλου Zircon τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, καθώς και το 2020.

Η μέγιστη ταχύτητα των πυραύλων Zircon φτάνει τα 9 Mach (αυτή ισούται εννέα φορές με την ταχύτητα του ήχου, και πάνω από 10.000 χιλιόμετρα την ώρα), η εμβέλεια του πυραύλου είναι μεγαλύτερη από χίλια χιλιόμετρα.

Όπως σημειώθηκε νωρίτερα από έναν στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, τον απόστρατο συνταγματάρχη Viktor Litovkin, κανένας άλλος στον κόσμο δεν έχει ανάλογο του υπερηχητικού πυραύλου Zircon.

Τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Life ότι η εμφάνιση τέτοιων πυραύλων σε υπηρεσία σίγουρα θα ενισχύσει τη θέση του ρωσικού ναυτικού και «θα κάνει τους πιθανούς αντιπάλους να σκεφτούν αν αξίζει να προκαλέσουν Ρώσους ναύτες».

Παράλληλα, ο ειδικός προειδοποιεί ότι η αντίδραση της Δύσης σε επιτυχημένες εξετάσεις μπορεί να είναι αρνητική.

Σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για τη δημιουργία τέτοιων όπλων εδώ και πολύ καιρό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV