Βίντεο: Έσκαψαν λάκκο για να «συγκρίνουν» ρωσικές και αμερικανικές χειροβομβίδες
Αυτοσχέδιες δοκιμές εκρηκτικών χωρίς μέτρα ασφαλείας
Δείτε βίντεο από τη Ρωσία, στο οποίο καταγράφεται μια ομάδα ανδρών να πραγματοποιεί αυτοσχέδια και εξαιρετικά επικίνδυνη «δοκιμή» εκρηκτικών.
Συγκεκριμένα, οι άνδρες έσκαψαν έναν λάκκο στο έδαφος με στόχο να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητα και την ισχύ ανάμεσα σε χειροβομβίδες ρωσικής και αμερικανικής κατασκευής, ρίχνοντάς τες μέσα.
⚫️ Rusya’da bir grup erkek, Rusya ve Amerika üretimi el bombalarını açtıkları çukura atarak hangisinin daha etkili olduğunu test etti. pic.twitter.com/1aDw4LARyw
— SİYAH SANCAK (@siyahsancakx) September 23, 2026
Το υλικό συγκέντρωσε σε ελάχιστες ώρες πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές, με τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μένουν άναυδοι από την πλήρη έλλειψη βασικών μέτρων ασφαλείας.
Σε ορισμένα σημεία, ένας εκ των συμμετεχόντων εμφανίζεται να πλησιάζει απροστάτευτος το σημείο της ρίψης αμέσως μετά την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού, προκαλώντας κύμα σχολίων για την απόλυτη άγνοια κινδύνου και την έλλειψη στοιχειώδους στρατιωτικής εκπαίδευσης.