Ερίκ Ζεμούρ: Ο Γάλλος «Τραμπ» που μπορεί να κάνει την έκπληξη στις εκλογές

Πριν από τρεις μήνες τα ποσοστά του πατριώτη τηλεαστέρα Ερίκ Ζεμούρ ήταν μονοψήφια και δεν του έδιναν καμία ελπίδα για τις φιλοδοξίες του να βρεθεί στην προεδρία της Γαλλίας.

Σήμερα έχουν τριπλασιαστεί (ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Μαρίν Λεπέν σε δημοσκόπηση), προβάλλεται από την τηλεόραση και οι κινήσεις του βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Politico, ο Ζεμούρ έχει ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα των εκλογών, ένα εξάμηνο πριν οι Γάλλοι κληθούν στις κάλπες

Η έρευνα Harris Interactive την περασμένη εβδομάδα έδωσε στον Ζεμούρ το 17% και στην Μαρίν Λεπέν 15%, ενώ ο πρόεδρος Μακρόν είναι πρώτος στο 25%.

Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων από το Politico δίνει μια διαφορετική εικόνα, με την Λεπέν στο 17% και τον Ζεμούρ στο 13%, αλλά και τον Μακρόν στο 24%.

Πρόκειται για έναν πολιτικό με χαρισματική ρητορική που τάσσεται κατά του Ισλάμ και της παράνομης μετανάστευσης που μπορεί να κάνει την έκπληξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. 

Δεν είναι  δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, όπως ο Τραμπ, ωστόσο η πορεία και οι απόψεις τους έχουν κοινά σημεία: ένα είναι η τηλεόραση, ένα άλλο το ότι δεν ήταν πολιτικοί καριέρας.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας με όχημα το τηλεπαιχνίδι-ριάλιτι για τους μαθητευόμενους Τραμπ έγινε ευρύτατα γνωστός στο κοινό της χώρας του.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος μεταπήδησε από τις στήλες των εφημερίδων στη μικρή οθόνη, τα talk show και τα ενημερωτικά κανάλια που εναλλάσσουν ειδήσεις και σχολιασμό.

Ο Ζεμούρ ζητά να κρατήσει η Γαλλία σκληρή γραμμή στο Μεταναστευτικό.

Πρόσφατα μάλιστα, πρότεινε να δίνονται στα παιδιά χριστιανικά ονόματα για καλύτερη ένταξη των μεταναστών και να απελαθούν όλοι οι «αλλοδαποί παραβάτες».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV