Αντίθετα από ότι πολλοί πιστεύουν οι ανεκπαίδευτοι «μαχητές των δρόμων» είναι πολλές φορές ικανότεροι από αθλητές πολεμικών τεχνών σε μία πραγματική σύγκρουση.

Πρώτα απ΄όλα οι επαγγελματίες καβγατζήδες γουστάρουν να εμπλέκονται σε φασαρίες. Είναι νταήδες και το χαίρονται.

Αυτό τους δίνει και εμπειρία αλλά και το πλεονέκτημα του πρώτου χτυπήματος το οποίο πολλές φορές μπορεί να αποδειχτεί καταλυτικό.

Σημαντικός παράγοντας είναι ότι χτυπάνει βρόμικα και ξέρουν πολλά βρόμικά κόλπα λόγω εμπειρίας, ενώ δεν τους ενδιαφέρει αν θα τους πουν «άτιμους», στην πραγματικότητα το θεωρούν μαγκιά…

Συνήθως οι νταήδες τους δρόμου εφαρμόζουν την τεχνική του πιασίματος με το ένα χέρι και της έναρξης γροθιών με το άλλο χέρι.

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό. Το σοκ της αρπαγής λίγοι το ξεπερνούν γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει  μέσα τους αν αυτό αποτελεί επιθετική ενέργεια και άρα πρέπει να αντιδράσουν.

Υπάρχει η τάση να μαθαίνουν τον κόσμο από παιδιά να χτυπούν όταν τους χτυπούν, κάτι το οποίο είναι λάθος.

Οι έμπειροι street fighters θα σας πουν πως ακόμα κι αν κάποιος επιχειρήσει να σας χτυπήσει αν τον αποφεύγετε μπορείτε να αποφύγετε τον καβγά, όταν όμως σας πιάσει από τον γιακά, εκεί χτυπάτε άμεσα και αποφασιστικά γιατί τότε κινδυνεύετε.

Ακόμα και βάσει νόμου η αρπαγή σας από το λαιμό, το χέρι ή όποιο άλλο μέρος του σώματος σημαίνει άσκηση σωματικής βίας.

Με το ένα χέρι που σας έχει αρπάξει ο αντίπαλος σας έχει υπό έλεγχο και θα μπορεί να σας χτυπάει συνεχόμενα θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή σας.

Φυσικά με αυτόν τον τρόπο σας εμποδίζει να ξεφύγετε ενώς σας κρατάει σε απόσταση που τον βολεύει για να μην τον χτυπήσετε εσείς γιατί οι καβγάδες τους αρέσουν μεν αλλά δεν θέλουν να πονάνε δε…

Επίσης αυτά τα άτομα δεν έχουν κανέναν πρόβλημα να σας επιτεθούν όταν γυρίσετε την πλάτη ή όταν απλώς μιλάτε για να «λύσετε» το όποιο θέμα έχει δημιουργηθεί (το οποίο συνήθως είναι εντελώς γελοίο).

Συνήθως πρόκειται για άκρως επιθετικά άτομα τα οποία διαθέτουν μια αδίστακτη νοητική κατάσταση και τρέπονται σε φυγή μόνο αν συναντήσουν παρόμοιο άτομο με υψηλότερο βαθμό σκληρότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ