Νέα emails του Χάντερ Μπάιντεν «καίνε» τον Τζο: Τώρα είναι αργά τον «ψήφισαν»

Τώρα που ο Τζο Μπάιντεν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ ο γιος του Χάντερ, ο οποίος επί διακυβέρνηση Ομπάμα φέρεται να ζητούσε δύο εκατομμύρια δολάρια ετησίως, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων στη Λιβύη, του «ανάβει» καινούριες φωτιές.

Σε δημοσίευμα - κόλαφο του Business Insider, αποκαλύπτονται emails που είχε στείλει το διάστημα 2016-2017 ο Χάντερ Μπάιντεν σε δύο δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, στα οποία τους έταζε ότι θα «ξεπάγωνε» περιουσιακά τους στοιχεία στη Λιβύη, αν του έδιναν ετησίως το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με «επιπλέον έξοδα».

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν ισχυριζόταν ότι μπορούσε να το πετύχει αυτό χάρη στην επιρροή που είχε τότε ο πατέρας του (ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ), ενώ υποσχόταν και πρόσβαση στην κινεζική κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «βαθύ κράτος» της Ουάσινγκτον, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι ότι τα υπόλοιπα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν τηρήσει στάση σιγής.

Σημειώνεται πάντως ότι θεωρείται πως αυτά τα νέα emails δεν συνδέονται με άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν βρεθεί σε laptop του Χάντερ και τα οποία καταδείκνυαν ότι ο Τζο Μπάιντεν εμπλεκόταν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του στο εξωτερικό, όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα emails που «καίνε» τον Χάντερ Μπάιντεν

Το πρώτο email, το οποίο εστάλη στις 28 Ιανουαρίου 2015, εστάλη από τον ένα δωρητή, Sam Jahuari, στον άλλον, Sheikh Mohammed al-Rahbani. Σε αυτό τονίζεται ο ρόλος του Χάντερ Μπάιντεν ως επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ και τη σχέση του με τον πατέρα του και τον τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Οι δύο άντρες εργάζονταν για να ξεπαγώσουν μπλοκαρισμένα δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι για τη νέα τότε λιβυκή κυβέρνηση.

«Αφού [ο Χάντερ Μπάιντεν] ταξιδεύει με τον πατέρα του, έχει συνδέσμους παντού στην Ευρώπη και στην Ασία», αναφερόταν μεταξύ άλλο στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ο Jauhari εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο γιος του Τζο Μπάιντεν ίσως αποτελούσε εμπόδιο στην προσπάθειά τους να «ξεπαγώσουν» περιουσιακά στοιχεία στη Λιβύη. «Τα αρνητικά του είναι ότι είναι αλκοολικός, ναρκομανής, τον έδιωξαν από τον στρατό των ΗΠΑ λόγω κοκαΐνης, κυνηγά χαμηλού επιπέδου ιερόδουλες και συνεχώς έχει θέματα ρευστότητας», σημειώνει.

Στο δεύτερο email, με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2016, αναφέρεται ο ρόλος του Χάντερ Μπάιντεν σε ένα project στη Λιβύη. Αποστολέας είναι ο Τζον Σάντμπεργκ, ένας δικηγόρος ο οποίος επί Ομπάμα ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας Μετανάστευσης των ΗΠΑ.

«Μίλησα με την ομάδα του Χ.Μ. χτες. Ενδιαφέρονται για το project, αλλά υπογράμμισαν ότι για να ασχοληθούν η ομάδα (λομπίστες, δικηγόροι και PR) πρέπει να αποτελείται από ένα κλειστό κύκλο. Δεν θέλουν μεγαλύτερη ομάδα και θέλουν άτομα με τα οποία έχουν κοντινούς δεσμού, λόγω όλων όσων έχουν συμβεί», έγραφε ο Σάντμπεργκ.

Το ουκρανικό σκάνδαλο

Την ίδια ώρα, ένα νέο βιβλίο αποδεικνύει την αυθεντικότητα των δύο emails που βρέθηκαν στο περιβόητο «laptop της κόλασης» όπου φαίνεται η εμπλοκή του Χάντερ Μπάιντεν με την ουκρανική εταιρεία Burisma Holdings Limited.

Όπως αποδεικνύεται, ο γιος του Τζο Μπάιντεν έλαβε ένα μήνυμα από Ουκρανό επιχειρηματία και σύμβουλο της Burisma Holdings Limited που τον ευχαριστούσε για την ευκαιρία να γνωρίσει τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV