Η Rheinmetall κατασκευάζει λειόκαννα πυροβόλα 120 χιλιοστών για τα βρετανικά Challenger

Οι Βρετανοί αναγνωρίζοντας το έλλειμμα ισχύος που παρουσιάζουν με όρους αρματικού δυναμικού απέναντι στο ρωσικό Τ-14 ΑRMATA προχωράνε και αυτί στην δημιουργία μιας νέας διαμόρφωσης που θα διαθέτει έναν ψηφιακό πύργο.

Στην φάση της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Rheinmetall εισήλθαν τα πρώτα νέα λειόκαννα πυροβόλα 120 χιλιοστών που θα χρησιμοποιηθούν στα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2

Δυο λειόκαννα πυροβόλα L55A1 120 χιλιοστών της Rheinmetall που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές και ελέγχους, εισήλθαν στη φάση της παραγωγής νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα νέα λειοκαννα πυροβόλα θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό 148 αρμάτων μάχης (MBT) Challenger 2 (CR2) και την εν τέλει μετατροπή τους στη διαμόρφωση Challenger 3 (CR3).

Μετά την παραγωγή τους, τα λειόκαννα πυροβόλα, και πριν την παράδοση τους στην εταιρεία Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ολοκληρωθούν και θα πιστοποιηθούν ώστε να ενσωματωθούν στον νέο ψηφιακό πύργο του άρματος.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV