12 πακιστανικά F-17A Block.3 αποκτά η Αργεντινή

Η Αεροπορία της Αργεντινής έχει αποφασίσει την απόκτηση 12 πακιστανικών μαχητικών αεροσκαφών JF-17A Block.3, έναντι του ποσού των $ 664 εκατομμυρίων.

Το σχετικό συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί το 2022. Τα μαχητικά αεροσκάφη JF-17 Thunder είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και του Πακιστάν.

Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε το 2003, ενώ άρχισε να εντάσσεται σε υπηρεσία το 2007 (Block.1), ενώ η έκδοση Block.2 άρχισε να εντάσσεται σε υπηρεσία το 2013.

Στην έκδοση Block.3 το αεροσκάφος ενσωματώνει βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως σύστημα απεικόνισης δεδομένων και σκόπευσης επί της κάσκας HMD/S (Helmet-Mounted Display and Sight), νέα κεντρική οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης τύπου KLJ-7A, υπέρυθρο σύστημα έρευνας και ανίχνευσης IRST (Infrared Search and Track System), νέους και ισχυρότερους κινητήρες και δομικές αλλαγές στο σώμα του αεροσκάφους με τη χρήση συνθετικών υλικών. Σύμφωνα με το Πακιστάν οι βελτιώσεις αυτές καθιστούν το JF-17A Block.3 ένα αεροσκάφος 4ης γενιάς. Το αεροσκάφος έχει επιλεγεί από το Πακιστάν, το οποίο θα αποκτήσει 50 αεροσκάφη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV