Έτοιμο το πρώτο F-15QA για το Κατάρ από την Boeing

Έτοιμο προς παράδοση είναι το  πρώτο F-15QA της Αεροπορίας του Κατάρ το οποίο παρουσίασε η αμερικανική Boeing μέσω επίσημης τελετής στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις της στο St. Louis του Μισούρι. 

Η παρθενική πτήση του πρώτου είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 2020 και από τότε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκπαίδευσης των ιπταμένων της Αεροπορίας του μικρού αραβικού κράτους που θα επανδρώσουν τα μαχητικά του τύπου.

Υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης θα παρέχει η ίδια η Boeing εγχώρια, τουλάχιστον μέχρι το 2024, ενώ οι παραδόσεις των 36 αεροσκαφών αναμένεται να ολοκληρωθούν βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι το τέλος του 2023.

Ενώ το κόστος των αεροσκαφών ανήλθε σε 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια, το Κατάρ υπέγραψε άλλο ένα συμβόλαιο ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για σκοπούς υποστήριξης. Το συνολικό ύψος του προγράμματος θα ανέλθει σε 12 δισ. δολάρια.

Περιλαμβάνει την προμήθεια όπλων για τα αεροσκάφη, που δεν αναφέρονται στην έγκριση της DSCA, μαζί με τη δημιουργία υποδομών εκπαίδευσης ιπταμένων και τεχνικών, καθώς και υποδομών συντήρησης και φύλαξης – αποθήκευσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV