Ρωσία: Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμή S-500 κατά βαλλιστικών στόχων υψηλής ταχύτητας

Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-500 κατά βαλλιστικών στόχων υψηλής ταχύτητας.

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-500 ελέγχθηκε κατά βαλλιστικών στόχων υψηλής ταχύτητας σε πεδίο εκπαίδευσης στην περιοχή του Αστραχάν, ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Στο πεδίο εκπαίδευσης Καρούστιν Γιαρ, το πυραυλικό σύστημα επιφάνειας - αέρος S-500 προχώρησε σε δοκιμαστικές βολές κατά βαλλιστικών στόχων υψηλής ταχύτητας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία τονίζεται πως οι δοκιμές στέφθηκαν με επιτυχία.

Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τα τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά, αλλά και την υψηλή αξιοπιστία των ρωσικών όπλων, επισημάνθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

«Μετά από την ολοκλήρωση του κύκλου δοκιμών, σχεδιάζεται η αποστολή των πρώτων S-500 στη μονάδα αεροπορικής άμυνας στην περιοχή της Μόσχας» επεσήμανε, ακόμη, το ρωσικό υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ ανακοίνωσε την έναρξη των δοκιμών του συστήματος S-500 τον Αύγουστο του 2020.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV