Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει σκέψη για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία αυτή τη στιγμή»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους Ριάντ Μάλκι, διέψευσε τα δημοσίευμα που φέρουν την Τουρκία να έχει συμφωνήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Παλαιστινιακή Αρχή.

«Δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία», είπε, αν και το «αυτή τη στιγμή» που χρησιμοποίησε, αφήνει περιθώρια για διάφορες ερμηνείες. «Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία», πρόσθεσε ακόμα ο Μάλκι.

Ο Πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι με τη σειρά του, είπε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο στην Ελλάδα όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία και επανέλαβε ότι «το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και του δικαίου της θάλασσας UNCLOS , το οποίο συνυπογράψαμε το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας μας».

Ο Πρέσβης Τουμπάσι πρόσθεσε, ότι «επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV