Συνεχίζονται οι μάχες στο Κράσνι Λίμαν: Οι Ουκρανοί δεν έχουν εκκαθαρίσει την πόλη
Η πόλη έχει στρατηγική σημασία
Η μάχη για το Κράσνι Λίμαν συνεχίζεται. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς Ουκρανών στρατιωτικών, οι οποίοι θεωρούσαν εδώ και καιρό ότι η πόλη είχε περάσει οριστικά και σταθερά ξανά υπό ουκρανικό έλεγχο.
Σήμερα, ωστόσο, έχουν εμφανιστεί αναφορές και χάρτες πολεμικών επιχειρήσεων που υποδεικνύουν ότι η ουκρανική οχυρή πόλη —η οποία, αν και κατεστραμμένη και ερειπωμένη, διατηρεί τη στρατηγική της σημασία— παραμένει γεμάτη ρωσικές εστίες αντίστασης.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουκρανική Αεροπορία συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις με βόμβες FAB και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).
Στοιχεία γεωεντοπισμού φέρονται να αποδεικνύουν ότι ο ρωσικός Στρατός εξακολουθεί να μάχεται κυρίως στο κέντρο. Επιπλέον, αναφέρονται σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με χρήση βομβών FAB-3000 και FAB-5000, οι οποίες πλήττουν κέντρα διοίκησης του ουκρανικού στρατού.