Ερντογάν σε Μπάιντεν: Η Τουρκία να γίνει τοποτηρητής των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή

Με αντάλλαγμα τους S-400 - Τι συμφωνία με τις ΗΠΑ επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος

Καθήκοντα «χωροφύλακα» των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας προσφέρθηκε να αναλάβει η χώρα του ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία δεν είναι μια οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά η σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, είμαστε η μόνη χώρα που μπορούν να εμπιστευθούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για να συνεχίσουμε τη διαδικασία», ανέφερε ο Ερντογάν.

Έτσι ο Τούρκος πρόεδρος είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι προσφέρεται να γίνει τοποτηρητής των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή με αντάλλαγμα του S-400.

Για τους πυραύλους ο Ερντογάν είπε πως Άγκυρα και Ουάσινγκτον πρέπει να αναζητήσουν τρόπους για να ξεπεράσουν τα διμερή προβλήματα και να προχωρήσουν εμπρός.

Η Τουρκία θα υπογραμμίσει για άλλη μια φορά τη σημασία των καλών σχέσεων με τους συμμάχους της κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε επίσης ο Ερντογάν και σημείωσε ότι το πρόγραμμα F-35 και τα α/α συστήματα Patriot των ΗΠΑ θα συζητηθούν επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν.

«Αν και η Τουρκία έχει εκπληρώσει υποσχέσεις σχετικά με τα F-35, δυστυχώς, οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει τις δικές τους», είπε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV