Ο ρωσικός στρατός σταμάτησε αμερικανικό κομβόι στη Συρία

Ο Υποναύαρχος Αλεξάντερ Καρπόφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Μερών στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η ρωσική Στρατιωτική Αστυνομία σταμάτησε ένα αμερικανικό κομβόι, που δεν είχε αναφέρει την πορεία του και μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης, ο Αλεξάντερ Καρπόφ είπε: «Στα βορειοανατολικά της Συρίας, στην επαρχία του Χάσεκ, καταγράφηκε μια άλλη περίπτωση παραβίασης των πρωτοκόλλων αποσυγκέντρωσης από τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκονται παράνομα στη Συρία».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα κομβόι έξι θωρακισμένων οχημάτων τύπου MRAP κινήθηκε κατά μήκος της εθνικής οδού M-4 στη δυτική κατεύθυνση σε μια μη συντονισμένη διαδρομή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Η πολιτική σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται από το 2011 και, το 2017, η Μόσχα ανακοίνωσε την ήττα του Ισλαμικού Κράτους και την έναρξη της απόσυρσης των μονάδων της από το έδαφος της αραβικής χώρας.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές της Αραβικής Δημοκρατίας συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καθαρισμού από εξτρεμισμού και τώρα κύριο μέλημα είναι μια πολιτική διευθέτηση, η αποκατάσταση της χώρας, καθώς και η επιστροφή των προσφύγων.

Από το 2014, η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους χωρίς την άδεια των Αρχών.

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε να αποσύρει στρατεύματα από τη χώρα ακόμα και πριν από τις εκλογές του 2016, αλλά το ανακοίνωσε μόλις τον Δεκέμβριο του 2018.

Παρ' όλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αφήσει τμήμα του αμερικανικού στρατού στη Συρία για να προστατεύει τις πετρελαιοπηγές, τα έσοδα των οποίων πηγαίνουν εν μέρει στις συμμαχικές «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV