Οι ΗΠΑ ανοίγουν την «στρόφιγγα» των όπλων στην Ουκρανία - Εγκρίθηκε ετήσια στρατιωτική βοήθεια

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα την Τετάρτη εγκρίνοντας τακτική ετήσια οικονομική  βοήθεια  300 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και όπλων, τα οποία περιγράφει ωςε «θανατηφόρα»  καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αυξήσει την πίεσής της προς την Ρωσία.

Η επιτροπή ενέκρινε τον Νόμο περί Συνεργασίας Ασφαλείας της Ουκρανίας που χρηματοδοτήθηκε από μια διακομματική  ομάδα γερουσιαστών, συμπεριλαμβανομένου του Δημοκρατικού Μπομπ Μενεντέζ και του Ρεπουμπλικανικού Τζιμ Ριστς.

Το νομοσχέδιο  προβλέπει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας  έως και 300 εκατ. $  ετησίως προκειμένου η Ουκρανία να μπορεί να αγοράζει από τις ΗΠΑ οπλικά συστήματα.

Ο κ. Menendez είπε ότι μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba πριν από την ψηφοφορία. Οι δύο συζήτησαν «τη μαζική συγκέντρωση  ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα και την επιθετικότητα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ».

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV