Εντοπίστηκε το δίκυκλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση με τα γκαζάκια στην Θεσσαλονίκη
Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες της επίθεσης
«Τρέχουν» οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη και θύμα τη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα, Βάγια, με τα πρώτα βίντεο από κάμερες ασφαλείας να δίνουν ίχνη για τους δράστες.
Αυτήν τη στιγμή, κατά προτεραιότητα, αυτό που έχει ζητηθεί από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, είναι να εξετάσουν προσεκτικά τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Τα στελέχη έχουν εντοπίσει τουλάχιστον ένα μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.
Πρόκειται για μηχανή μικρού κυβισμού και γίνεται η ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί ο αριθμός κυκλοφορίας, ενώ, εξετάζεται αν το συγκεκριμένο όχημα είχε περάσει τις προηγούμενες μέρες από το σημείο, ώστε να προετοιμαστεί το «χτύπημα» με τα γκαζάκια.
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, με τους στρατολόγους τους να βρίσκονται μακριά. Επίσης, ένα από τα πρόσωπα φαίνεται στο βίντεο πολύ καθαρότερα από τα άλλα δύο που φορούσαν κράνη, ωστόσο, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει ταυτοποιηθεί το συγκεκριμένο άτομο, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ.