Διπλωματική κρίση που δεν έχει ξαναζήσει ο κόσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, Σύμφωνα με πληροφορίες εχθές ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε ή «συμβούλευσε» από τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Μόσχα John Sullivan, να εγκαταλείψει την Ρωσία για τις ΗΠΑ προκειμένου να προβεί σε διαβουλεύσεις με την αμερικανική Διοίκηση,

Αυτό έγινε μετά τις αμερικανικές κυρώσεις που  είχαν ως αποτέλεσμα την ρωσική απάντηση με απέλασης δέκα Αμερικανών διπλωματών, ισάριθμων με τους Ρώσους που διώχτηκαν από την αμερικανική επικράτεια.

Τώρα όμως η υπόθεση περιπλέκεται καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Aμερικανός πρεσβευτής δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη Μόσχα και όπως  αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ αυτό μπορεί να αναγκάσει τη ρωσική πλευρά να επιβάλλει δια της «βίας» την αναχώρηση του Αμερικανού πρεσβευτή.

 Ένα τέτοιο ενδεχόμενο,  θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από το 1952, όταν ο Αμερικανός πρεσβευτής στην ΕΣΣΔ George F. Kennan κηρύχθηκε persona non grata και αποχώρησε από την ΕΣΣΔ χωρίς να επιστρέψει ποτέ. defencenet.gr

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1383434523950542849

Η υπόθεση όμως αποκτά ευρύτερες διαστάσεις πιο τρομακτικές: Σύμφωνα με ορισμένες διαρροές, η Μόσχα επέδωσε «τελεσίγραφο» στις ΗΠΑ σύμφωνα με το οποίο το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει αμέσως τις δραστηριότητές του στην Ουκρανία.

Αυτό ελέχθη στον Αμερικανό πρεσβευτή στη Ρωσία John Sullivan, ο οποίος εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις 15 Απριλίου.

«Οι ΗΠΑ έχουν έξι ημέρες να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας. Σε διαφορετική περίπτωση η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία και θα σταματήσει μόνη της τη δραστηριότητα αυτή», φέρεται να διεμήνυσαν οι Ρώσοι στον Αμερικανό πρεσβευτή.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Sullivan ήταν τόσο ταραγμένος, που αναχώρησε από το ρωσικό υπουργείο από την πλαϊνή είσοδο και όχι από την κεντρική, χωρίς να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. defencenet.gr

https://twitter.com/eha_news/status/1383102624908648456

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ