Το 40% περίπου  των Αμερικανών Πεζοναυτών έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού  όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, την ώρα που Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν την διοίκηση του Τζο Μπάιντεν να κάνει τον εμβολιασμό στις ένοπλες δυνάμεις υποχρεωτικό.

Περίπου 75.500 πεζοναύτες συμφώνησαν να εμβολιαστούν από την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ περίπου 48.000 έχουν αρνηθεί τον εμβολιασμό, ανέφερε το CNN. Αυτό θέτει το ποσοστό απόρριψης στο 38,9%, ελαφρώς υψηλότερο από το 33% για το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων που δίνουν οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου.

Η εκπρόσωπος των Πεζοναυτών ταξίαρχος  Kelly Frushour προσπάθησε να αποδομήσει την «άρνηση» των Πεζοναυτών, αποδίδοντας  το ποσοστό απόρριψης σε λόγους όπως φόβοι για πιθανές αλλεργίες, προθυμία να το λάβουν άλλες πιο ευάλωτες ομάδες αντί για αυτούς, ή τέλος να το έχουν ήδη λάβει εκτός στρατεύματος.

Ο Frushour τόνισε την ανάγκη «οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα εμβόλια» μεταξύ των στρατιωτικών, προσθέτοντας ότι οι απρόθυμοι στρατιώτες  μπορούν πάντα «να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ