Ν.Πασινιάν: «Οι ρωσικοί Iskander είναι προβληματικοί και παντελώς άχρηστοι»

Προβληματικούς και παντελώς άχρηστους, έβγαλε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, τους ρωσικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους Iskander.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην Πρόεδρος της Αρμενίας διερωτήθηκε γιατί τα βλήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για την προσβολή των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πασινιάν απάντησε: «Επιτρέψτε μου να τον ρωτήσου γιατί οι Iskander δεν αστόχησαν (αφλογιστία) ή γιατί λειτούργησαν κατά 10%; … είναι προβληματικοί και παντελώς άχρηστοι».

O Iskander ενσωματώνει κινητήρα στερεού καυσίμου και πολεμική κεφαλή βάρους 480 κιλών με αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης.

Το βλήμα μπορεί να ενσωματώσει μονοκόμματη, διατρητική πολεμική κεφαλή, διασποράς (υποπυρομαχικών) ή υψηλής εκρηκτικότητας, θραυσμάτων.

Σύμφωνα με τους Ρώσους παράγει μικρό ηχητικό ίχνος, ενώ μπορεί να εκτελεί, εν πτήση, απότομους ελιγμούς, έως 35g. Έχει μέγιστη εμβέλεια 500 χιλιόμετρα (300 χιλιόμετρα για την έκδοση εξαγωγών).

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV