Τεράστια αμυντική τάφρος γύρω από την Σύρτη της Λιβύης - Εκνευρισμός στην Ουάσιγκτον

Δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι Ρώσοι ένοπλοι  της εταιρείας Βάγκνερ δημιουργούν  μια τεράστια τάφρο γύρω από την πόλη της Σύρτης.

Δορυφορικές εικόνες της τάφρου δείχνουν ότι εκτείνεται δεκάδες χιλιόμετρα νότια των κατοικημένων παράκτιων περιοχών γύρω από τη Σύρτη, προς το προπύργιο της Wagner την Τζούφρα, υποστηριζόμενη από μια σειρά πολύπλοκων οχυρώσεων.

Περισσότερες από 31 αμυντικές τοποθεσίες που οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ έχουν κατασκευάσει στην έρημο και στους πρόποδες μιας οροσειράς που εκτείνονται για περίπου 70 χιλιόμετρα, κοντά στην Σύρτη.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν επίσης συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από την αεροπορική βάση  Αλ Τζούφρα, καθώς και στο αεροδρόμιο Μπράκ στο νότο, όπου εγκαταστάθηκαν και ραντάρ συγκροτημάτων άμυνας.

Η φιλότουρκη κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη,  δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες εκσκαφέων και τεράστιων φορτηγών που συμμετείχαν στην κατασκευή της τάφρου και στην κατασκευή του χωμάτινου αναχώματος που περνάει από αυτό, και είπε ότι το έργο φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι αυτόν τον μήνα.

Η Claudia Ghazini, από τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων, δήλωσε στο CNN ότι αυτή η τάφρος είναι "πραγματικά ανησυχητική", σημειώνοντας ότι η συζήτηση «που κυκλοφορεί γι 'αυτό μεταξύ των διπλωματών τις τελευταίες εβδομάδες πηγαίνει προς την κατεύθυνση ότι η Μόσχα επιθυμεί να εδραιώσει την παρουσία της στη Λιβύη».

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV