Ο ινδικός Στρατός στέλνει 100 άτομα στην Ρωσία για εκπαίδευση στους S-400

Μια ομάδα 100 ατόμων θα στείλει ο ινδικός Στρατός στη Ρωσία την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου για να ξεκινήσει εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

«Μια δεύτερη ομάδα της IAF θα ακολουθήσει μετά από λίγους μήνες. Με τις παραδόσεις να αρχίζουν αυτό το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, τα πρώτα S-400 θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία στην Ινδία μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές-2022» αναφέρει πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Και οι πέντε κινητές μοίρες του S-400 ADS, με σύμβαση 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων (40.000 εκατομμύρια INR) με τη Μόσχα τον Οκτώβριο του 2018, θα παραδοθούν σταδιακά έως τον Απρίλιο του 2023.

Τα S-400, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν, να εντοπίσουν και να καταστρέψουν εχθρικούς στρατηγικούς βομβιστές, αεροσκάφη, αεροσκάφη κατασκοπείας, πυραύλους και αεροσκάφη σε απόσταση 380 χιλιομέτρων, θα τοποθετηθούν «κατάλληλα στον δυτικό, βόρειο και ανατολικό τομέα», πηγές είπε στο TOI.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV