Οργή Μόσχας και άμεση αντίδραση Αλίγιεφ: «Καμία τουρκική βάση στο Αζερμπαϊτζάν»

Η οργή του Κρεμλίνου έκανε τον Αλίεφ να διαψεύσει – μέσω του υπουργείου άμυνας – ότι το Αζερμπαϊτζάν θα φιλοξενούσε τουρκικές αεροπορικές βάσεις στο έδαφος του.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Χακίν του Αζερμπαϊτζάν δημοσίευσε νωρίτερα ότι στα πλαίσια της στρατιωτικής συμφωνίας της χώρας με την Τουρκία, θα άνοιγαν τρεις αεροπορικές βάσεις που θα φιλοξενούσαν τουρκικά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το δημοσίευμα μάλιστα έδινε και τις ακριβείς τοποθεσίες των βάσεων. Ήταν στις πόλεις Γκάνα, τη Λανκαράν και την Γκαμπάλα.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την οργή του και έπειτα από απανωτές ερωτήσεις τόσο το Ρία Νόβοστι όσο και του Τας, το Αζερμπαϊτζάν υποχρεώθηκε σε επίσημη διάψευση κάθε σκέψης για παραχώρηση αεροπορικών βάσεων στην Τουρκία. Μάλιστα από την εφημερίδα αφαιρέθηκε το δημοσίευμα που είχε ανέβηκε στον ιστότοπο της.

« Το Αζερμπαϊτζάν δεν παραχωρεί σε τρίτη χώρα το δικαίωμα στρατιωτικής παρουσίας!» Αναφερόταν στην διάψευση. Η οποία όμως δεν πείθει κανέναν, καθώς το Αζερμπαϊτζάν έγινε επίσημο προτεκτοράτο της Τουρκίας κατά την πρόσφατη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σκέψεις σίγουρα υπήρχαν. Η οργή του Κρεμλίνου όμως, τις εξαφάνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV