Βρετανική «ρωσοφοβία»: Σε συναγερμό το Ναυτικό της χώρας για ένα αντιτορπιλικό και ένα… περιπολικό

Η γνωστή βρετανική «ρωσοφοβία» ξανακτύπησε την χώρα. Το βρετανικό Ναυτικό βρίσκεται σε συναγερμό παρακολουθώντας μια μικρή ομάδα πλοίων του ρωσικού Ναυτικού στα οποία περιλαμβάνονται ένα υποβρύχιο, που πλέει στην επιφάνεια βάσει  διεθνών συνθηκών, ένα αντιτορπιλικό και ένα περιπολικό και τα οποία πλέουν σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Κελτικής θάλασσας και της δυτικής ακτής της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι συγκεκριμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά θα επιδεινώσουν τις σχέσεις Μόσχας - Λονδίνου καθώς τα τελευταία χρόνια μακραίνει ο κατάλογος ρωσικών σκαφών που εντοπίζονται στα "βρετανικά ύδατα", λέει η Daily Mail, αλλά πρόκειται περί διεθνών υδάτων.

Τον  Σεπτέμβριο ο γνωστός για τις ακραίες απόψεις του γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ρωσία διακινδύνευε έναν νέο «Ψυχρό Πόλεμο».

Ο Λόρδος του πρώτου Ναυαρχείου Tony Radakin μιλώντας για τις τελευταίες ρωσικές επισκέψεις (όχι στα βρετανικά ύδατα) τόνισε ότι «γι 'αυτό το Βασιλικό Ναυτικό βρίσκεται στη θάλασσα καθημερινά, προστατεύοντας το Ηνωμένο Βασίλειο και τα συμφέροντά μας». 

«Παρά τις πιέσεις του κορωνοϊού είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», τόνισε. «Παρά την αύξηση της ρωσικής δραστηριότητας, τόσο στην επιφάνεια όσο και στο νερό (σ.σ.;) είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε», επεσήμανε ακόμη, ο… Λόρδος.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV