Εγκρίθηκε η αναβάθμιση 76 τεθωρακισμένων Bradley M2A2 της Κροατίας

Εγκρίθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών το πρόγραμμα αναβάθμισης 76 τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley M2A2 ODS (Operation Desert Storm) της Κροατίας έναντι του ποσού των $ 757 εκατομμυρίων, δηλαδή $ 10 εκατομμύρια περίπου ανά όχημα.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η προμήθεια εκατοντάδων αντιαρματικών βλημάτων TOW. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει την προμήθεια 84 πολυβόλων M240, 1.735 αντιαρματικά βλήματα TOW διαφόρων εκδόσεων (1.119 TOW-2A RF, 108 TOW-2B RF και 508 TOW BB-RF), εκτοξευτών καπνογόνων βομβίδων M-257 SGL, πυρομαχικών, ασυρμάτων, εξομοιωτών, επιπλέον θωράκιση, συστήματα που θα προσδώσουν στα οχήματα ικανότητα Hunter/Killer, όπως το σύστημα CIV (Commander Independent Viewer), υλικά και εξοπλισμός υποστήριξης, υλικά και υπηρεσίες αναβάθμισης και συντήρησης των κινητήρων και των συστημάτων μετάδοσης της κίνησης, επιθεώρηση και επισκευή των εκτοξευτών TOW και υπηρεσίες και βοηθήματα εκπαίδευσης πληρωμάτων και τεχνικών.

 Οι εργασίες θα γίνουν από την BAE Systems.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV